Снимка: iStockБившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, осъдена на 15 години

...
Снимка: iStockБившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, осъдена на 15 години
Коментари Харесай

Осъден бивш сенатор избяга от лекарски кабинет

Снимка: iStock

Бившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, наказана на 15 години затвор за пазаруване на гласове и нелегално носене на оръжие, избяга от кабинета на ортодонт, съобщи БГНЕС.

``
реклама

Мерлано излежавала присъда в женския затвор „ Ел избухлив свещеник ” в Богота, откъдето са я откарали на обзор при стоматолог в клиниката „ Ла сабана ”. Пациентката се е промъкнала през прозореца на лекарския кабинет и благодарение на въже се е спуснала по стената. Отвън я чакал мъж с мотоциклет, с който отпътувала в незнайна посока. Властите организират следствие за съучастието на стоматолога в бягството на затворничката, който също незабавно напуснал клиниката.

Предложена е премия от 10 милиона песо за оня, който спомага при залавянето на Мерлано.

През март 2018 година по време на парламентарните избори в Колумбия полицията претърси щаб-квартирата на Аида Мерлано и откри доказателства за съществуването на мрежа за пазаруване на гласове. В рамките на следствието сътрудниците откриха 268 милиона песо в брой (около 76 560 долара), документи, доказващи, че акцията на Мерлано е надвишила допустимия предел за разноски, както и записи за пазаруване на гласове. Мерлано изгуби мястото си в Сената.

Върховният съд я осъди на 15 години затвор по обвиняване в скрит план при утежняващи условия и за корупция, обвързвана с провеждането на избори, както и за нелегално владение на оръжие. По непотвърдени данни, в пандиза Аида Мерлано е направила опит за самоубийство. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР